Til Morigels hovedside

MENY

Mine verk

Roller

E-post til Morigel
Click for menu in english
Bruno fra Dalelandet

Denne rollen tror jeg er skrevet av Egil Moe. Den var tenkt brukt som en slags 'muldvarp' og veiviser under spillet Hegra II, men som beretningen om denne liven viser så gikk ikke ting som planlagt. Jeg spilte likevel Bruno og hadde min aller første live-opplevelse som ham.


Håkon Mosseby

Rolle: Bruno fra Dalelandet - tjener til Kasmir - svartalven

Bruno møtte Kasmir for ca. 1/2 år siden, da de begge var ute på "jobb" for å stjele fra en rik kjøpmann som var på gjennomreise. Bruno la straks merke til at denne Kasmir var en kjapp og glup tyv, i hvert fall i forhold til ham selv, og tok derfor initiativ for å få Kasmir til å lære ham opp. Kasmir var ikke særlig villig, men godtok hvis Bruno kunne fungere som en tjener for ham. Bruno aksepterte dette da han tenkte det kunne være ham til gagn senere.

Kasmir bor i en hytte noen kilometer fra byen Elveros som ligger nederst i Langdalen. Hytten er liten og enkel, men Kasmir har vist deg at han har en del penger og juveler, men så klart ikke hvor han har gjemt dem. Kasmir er veldig sky for mennesker, og bruker alltid kappe med hette når han er på steder hvor folk kan se ham, og da ferdes han kun ute om natten så folk ikke skal kunne se hans ansikt så lett. Du har sett ham uten hetten på, og sett at han er en alv, noe du før bare har hørt om gjennom sagn. Han er høy og vakker, men er mørk i huden, noe som du ikke hadde hørt om i sagnene.

Den tiden du har vært i byen har du blant annet plukket opp et sagn som du kan forbinde med Kasmir. Sagnet sier at det er en mørk skikkelse kalt "Nattens Herre" som bor i området rundt Elveros., Han har levd i mange hundrede år, og ferdes kun ute om natten. Du har hørt fra en smed i byen at hans farfars farfars far, som var lærd og kunne skrive, skrev ned denne historien for 150 år siden, og da var det et gammelt sagn.

For litt under en uke siden fikk du i oppdrag av Kasmir å henge opp en plakat på torvet i byen. På plakaten sto det:

VÅPENKYNDIGE -GLUPE MENNESKER SØKES

Søker mennesker til oppdrag. Godt betalt. Møt i Kvassdalen 2 timer før solnedgang på Laugardag. Ingen feiginger eller ikkemennesker trenger møte.

Du har fått vite oppdraget av Kasmir. I det gamle tempelet til guden Protar i den ene dalsiden i langdalen, skal det ligge et beger som kalles Den Helende Bjørn. For 500 år siden en sen kveld, red en ridder inn i dette tempelet for å søke ly for natten. Med seg hadde han det omtalte begeret. Den natten ble tempelet angrepet av en horde onde vesener. Hvordan slaget gikk vet ingen, for etter det Kasmir vet overlevde ingen slaget. Etter denne natten har tempelet vært "forseglet" for omverdenen. Det er kommet en beskyttende magisk ring rundt tempelet, som ingen kan komme igjennom. Den eneste åpningen er en stendør. Når noen går i nærheten av stendøren sier den opp en gåte, og den har ingen ennå løst. Det er kun mennesker som kan forstå hva døren sier, og Kasmir tror det er kun mennesker som kan komme inn gjennom porten hvis den åpnes. Ingen har ennå klart å løse gåten.

Kasmir har vist deg den eneste trygge veien til tempelet, så du skal fungere som veiviser for gruppen, fordi han selv ikke skal være med. På veien er det en port hvor det er en vakt. En familie har gjennom generasjoner hatt i oppgave å passe denne portren som er eneste måten å komme seg fram til døren i tempelet. Kasmir viste deg veien fram dit, og fortalte at døren til tempelet er rett bak en sving etter å ha passert porten.

Kasmirs plan er at du skal hjelpe gruppen med å finne bjørne-begeret, men siden han ikke har råd til å betale alle, har han planlagt å drepe dem når de kommer ut fra tempelet. Du har gjort noen oppdrag for Kasmir, så du vet at han betaler deg godt. Du har fått to fine edelstener, som du har gjemt godt.

Tilbake til toppen.