Til Morigels hovedside

MENY

Mine verk

E-post til Morigel
Click for menu in english
Har jeg husket alt?

"Har jeg husket alt nå da?" på vei til live går nok denne tanken gjennom hodet til de fleste. Jeg skal ikke påberope meg at jeg alltid husker alt, men jeg har laget et personlig system for dette som kanskje kan være til hjelp for andre.


Prinsippet bak dette systemet er enkelt og baserer seg på ei huskeliste. Det kan virke både gammelmodig og overdrevent å ha ei slik liste, men tro meg - det er nyttig!

Nedenfor ser du hvordan 'mi' huskeliste ser ut. Den er 'dynamisk' i den forstand at de siste par ukene før du skal på live, så fører du opp ting du husker mens lista ligger på datamaskina di. Siste dag før du skal reise er det så på tide å skrive ut huskelista, og begynne å rase rundt i huset/hybelen/leiligheten din og finne fram, evt. fikse og pakke ned det som står på lista. Når du har funnet fram tingen og den er klar til bruk (reparert/sydd/whatever), så setter du et skråstrek i "?"-boksen. Når du har pakket den dit den skal 'fullfører' du slik at det blir et kryss der. Etterhvert som du da styrer med å pakke, så ser du kjapt hva som står igjen.

Huskeliste Hurra-liven

?

Hva

Hvor

Hvordan

Pakke hvor

A B C D E
/

Sokker x 6

kommode pakke skipssekk
X

Melwyn (katta mi)

overalt avtale med Sjetnemarka  

Forklaring til feltene:
A Merkefelt

Som sagt; et 'halvt kryss' når du har funnet fram og klargjort tingen, et 'helt' kryss når du har pakket tingen dit den skal.

B Ting/oppgave

Noen ganger er det bestemte ting man må huske å gjøre før man drar på live, i tillegg til at man skal ha med seg bestemte ting. I dette feltet skriver du inn et kort navn for tingen/oppgaven.

C Hvor ligger tingen?

Når du begynner å forberede deg, så gjelder det å finne fram alle tingene. Straks du har bekreftet at tingen befinner seg på loftet/i garasjen/i Akkarheimen så fører du dette inn her. Det er viktig at du faktisk gjør dette, så du er sikker på hvor ting er når du skal begynne å pakke dem ned.

D Hvordan skal jeg klargjøre?

Hvordan skal jeg klargjøre denne tingen, eller hvordan skal jeg gjennomføre denne oppgaven er det du skal føre inn her. Her bruker du stikkord som 'kjøpe', 'sy', 'mekke' osv. Beskriv kort hvordan evt. oppgaver skal gjøres.

E Hvor skal jeg pakke?

Det er god planlegging å tenke gjennom hvor du skal pakke alle store og små ting. Finn tidlig ut vilke bager/sekker osv. du skal bruke, og planlegg bruken av disse i forhold til om de skal være synlige og 'i bruk' under liven.

HER kan du finne en (tom) utgave av denne huskeliste-formelen i Word-format. Jeg anbefaler at du laster den ned og legger inn en del 'standardting' som du alltid bør ha med på live for din egen del. Hver gang du skal på live finner du fram malen, legger inn navn på liven og lagrer huskelista under et nytt navn.

Arman