Til Morigels hovedside
Til Sleipners sider

MENY

Mine verk

Arrangør

E-post til Morigel
Click for menu in english
Margfrost

Tittel Margfrost
Tid 29.-31.01.99
Lokasjon Bymarka ved Lavollen
Arrangører Sleipner
Antall deltagere ca. 40
Evt. link


Om historien

Fra brosjyren:

Øst på øya Malna, i Agnarsholt jarlesete, et stykke inn i landet og langt unna allfarvei ligger den gamle tingplassen Hjelmsvollen. På sommeren er dette et samlingssted for råd og omreisende. Men på vinteren er det ingen som drar dit. Det fortelles om forfedrenes ånder som hjemsøker stedet. Det fortelles om netter, så mørke og kalde, at selv de underjordiske holder seg unna. Nå ligger Hjelmsvollen stille, snødekt og øde…

Margfrost

Velkommen til Sleipners andre levende rollespill-arrangement. Noen krigere i Vestervær har bestemt seg for å danne en ny krigerorden. Ordet har vandret slik at mange krigere er kommet til stedet, interresert i hva som kanskje skal skje. I tillegg til disse har kanskje andre grupper møtt frem. En handelsmann med utsikt til profitt, eventyrere som er nysgjerrige på stedets vintermyter, eller kanskje fredløse på flukt fra loven… Du bestemmer!

Om arrangementet

Fra brosjyren:

Litt av hensikten med 'Margfrost' var å knytte sammen vår første live 'Hjemkomsten' med vår store sommerlive i 1999: 'Holmgang'. Vi tror at en rolle blir mye mer levende hvis man har spillt den på en live før, og plot blir mer spennende hvis den krysser grensene mellom flere arrangementer. Derfor kommer dere som var med på 'Hjemkomsten' til å kjenne igjen noen av plottene. Vi skal også legge fundamentet for noe av spillet under 'Holmgang'. Hvis du ønsker å skape en rolle for både 'Margfrost' og 'Holmgang', så har vi gjort det mulig å melde seg på begge livene på en gang. Hvis du ønsker å være med bare på denne liven, er det selvfølgelig ikke noe problem.

Anekdoter

Fra Frost til Slaps

Margfrost huskes nok først og fremst for væromslaget som kom midt under liven. Torsdag var jeg og Espen oppe i Bymarka for å grav ut plasser til telt. Det var en knall vinterdag; -10 grader, pulversnø og klar himmel. Alt lovte godt for en fabelaktig vinterlive under fullmånen. Været var det samme gjennom fredag og da liven startet fredag kveld så dette ut itl å bli en fantastisk live værmessig. Men den natta slo været om. Vi våknet lørdag morgen til et par pluss grader, duskregn og slapsete snø. Der det før var kald og løs snø var det nå ei snøsørpe på mellom en halv og en hel meter. Teltene sto omtrent rett på den gjørmete bakken. Alt - ALT var vått! Grusveien opp til området som vi brukte for å kjøre inn biler med utstyr forandret seg fra en tørr og lettkjørt vintervei til ei hard issklie hvor kun en firhjulstrekker av en pickup med kjettinger på var i stand til å ta seg fram.

Margfrost hadde blitt til Margslaps.

Fra bauta til dass

Sleipner hadde en ganske stor 'prop' som vi var ganske så fornøyde med; En ca. to meter høy bautastein med runeinskripsjoner som var konstruert med tanke på gjenbruk. Siden den var laget av isopor var det en smal sak å skjære av det ytterste laget og forandre hele steinens utseende - no vi gjorde én gang. Under Margfrost ble denne steinen plassert på et prominent sted ved spillerleiren og tok seg kjempegodt ut i dagslys. I månelys så man bare siluetten av den - og den var temmelig firkantet og på avstand kunne den mistaes for noe helt annet. Det gjorde da også Tord Ophus da han kom labbende opp fredag kveld for å sjekke inn og begynne å spille:

"Å så fint! Dere har en utedass ser jeg!"

"Uhm... nei... det er bautasteinen vår..."

"..."

Bilder

Tilbake til toppen.

Arman