Til Morigels hovedside

MENY

Mine verk

Roller

E-post til Morigel
Click for menu in english
Alvejaktroller

Jeg skrev fem roller til liven Den Store Alvejakten. Historien bak alle roller med ett unntak ble presenter på debriefingen etter live, så her er de:


Saint-John Smith Smythe Smith (44) - Frank Aakvik
"Lord" av Bartelby Mansion

Innledende tekst til denne rollen er skrevet av Frank Aakvik selv

Tarvelig kjøter. Eier ikke skamvett og har lurt til seg sin adelige tittel gjennom iherdig forfalsking av papirer. Startet egentlig som en uskyldig spøk, da noen forvekslet ham for å være adelig ut ifra hans navn, Smith-Smythe-Smith. Et slikt navn måtte jo bare være adelig.

Dette utviklet seg videre, gjennom diverse dokumentforfalsk (skjøter, familietre osv.) til at Saint-John, for tjue år siden, skaffet seg rettigheter til Bartelby Mansion - en herskapsperle med 240 mål utmark og skog. Eiendommen tilhørte tidligere Lord Grifford og var åpent for auksjon etter lordens bortgang da Saint-John kunne framskaffe papirer (falske sådan) på at han var den rettmessige arvtaker, via grandtante Ophelia på hans mors side.

Saint-John er en veldig sosial person. Han elsker kvinner og er veldig glad i sterk drikke. Han går ofte på fasan-jakt i sitt eget, lille område og er i grunnen litt av en naturelsker - og mener derfor at alver har sin rette plass i faunaen ved siden av fasaner, frosker og fisker.

Han har to viktige makkere: Sir Willifred Blowthistle Carringtonton (42) (Ole Ingvar Stene) og Dave Longharp (37) (Frank Christian Jon). Begge disse kjenner til Saint-Johns virkelige identitet, men siden begge tjener på at svindelen drives framover er de begge lojale mot Saint-John. Sir Willifred er en durkdreven svindler, men han har et merkelig forhold til fjær, som han heldigvis har klart å kontrollere. Han virker nesten redd for fjær ?!

Saint-John har egentlig ikke så mye imot alvene, da han rett og slett synes synd på dem. Likevel har han blitt med på denne alvejakten, fordi han frykter at Hertug Colberts høyre hånd Edward har fått mistanke til at han ikke er så veldig adelig. Faktisk er Saint-John så sikker på dette at han ikke er fremmed for tanken om å ordne en liten 'jaktulykke'.

På vei til Blythe-Smiths jaktterreng støtte dere på to bueskyttere - Dave Bowman (sic.) og Heinzig von Gruggenschwoller. De tilbød sine tjenester som bueskyttere og tjenere og dere tok dem inn. Ingen av disse to vet noe annet enn at dere er adelige, men de synes strålende fornøyde med dét. Hvis de bare ikke hadde mast sånn om betaling!!!

Mål for liven:
1. Stoppe kjeften på Edward før han får plapret.
2. Jakte alver på livlig vis.

Dave Longharp (37) - Frank Christian Jon
"Master og Arms and bows and hunting and food and drink"

Dave er en durkdreven fixer som kan ordne det meste i den gode svindels tjeneste. For øyeblikket er han på tredje året "Master og Arms … osv." for "Lord" Saint-John. Dave har bedrevet det meste; Tigger, lommetyv, raner, soldat, maler, skredder, kokk osv. osv. Det er nesten ikke den ting du ikke har gitt deg ut for å være, men det er de tre første 'yrkestitlene' som best betegner hvem du er. Du er flink til å se muligheter og finne måter å lure adelige for både det ene og det andre.

I tillegg til Saint-John som har mer enn tjue års erfaring som 'adelig' reiser du alltid sammen med "Sir" Willifred Blowthistle Carringtonton, en like falsk adelig, men en skikkelig luring når det gjelder å innsmigre seg hos de adelige. Det er kun en merkelig ting med Willifred, og det er hans snåle reaksjoner på fugler og andre dyr med fjær. Han virker nesten redd for dem…?

Du bor på Bartelby Mansion - en herskapsperle med 240 mål utmark og skog. Eiendommen tilhørte tidligere Lord Grifford og var åpent for auksjon etter lordens bortgang da Saint-John kunne framskaffe papirer (falske sådan) på at han var den rettmessige arvtaker, via grandtante Ophelia på hans mors side.

På vei til Blythe-Smiths jaktterreng støtte dere på to bueskyttere - Dave Bowman (sic.) og Heinzig von Gruggenschwoller. De tilbød sine tjenester som bueskyttere og tjenere og dere tok dem inn. Ingen av disse to vet noe annet enn at dere er adelige, men de synes strålende fornøyde med dét.

Mål for liven:
1. Finne ut om det er mulig å presse Saint-John for litt mer spenn…
2. Jakte alver på livlig vis.

Sir Willifred Blowthistle Carringtonton (42) - Ole Ingvar Stene
Squire of Lotherington & Caringtonton

Willifred er en ektefødt lurendreier som for sju år siden kom i kontakt med "Lord" Saint-John. Siden Willifred allerede hadde gjort det godt ved å gi seg ut for å være levemann og dandy overfor Evarduiis mange innavlede og halvhjernede adelsmennesker, så var det en lett sak å anta funksjonen som "Lordens" næmeste. Du er hans nære venn og fortrolige og sammen koker dere opp de spenstige påfunn for å lure tomhjernede adelige for det de alltid har nok av: SPENN! For tre år siden traff dere Dave Longharp som er en fabelaktig trixer. Han kan skaffe hva som helst og han har vist seg som en nyttig fyr i flere fine operasjoner dere har gjort de siste årene.

Du bor på Bartelby Mansion - en herskapsperle med 240 mål utmark og skog. Eiendommen tilhørte tidligere Lord Grifford og var åpent for auksjon etter lordens bortgang da Saint-John kunne framskaffe papirer (falske sådan) på at han var den rettmessige arvtaker, via grandtante Ophelia på hans mors side.

Verden er stort sett et bra sted å leve, hvis det ikke var for fjær! FJÆR! Fjær av alle slag finnes overalt og spyr sin gift og galle ut over verden. Fjær på levende dyr er det aller verste, de planlegger å ta over verden og de skyr ingen midler for å oppnå dette! Du har visst om fjærenes sammensvergelse i lang tid, og i begynnelsen gjorde det deg vettskremt, men nå har du lært. Hvis ei fjør kommer for nær deg, eller (Sankt Hurbelong forby!) opp i nesa di, så holder du deg kald. Når du kommer på tomannshånd med fjærkreet tar du fram din fjærpisk - et hemmelig våpen og denger livskiten ut av krapylet! Dette har lært de fleste fjær at de bør la deg være i fred!

På vei til Blythe-Smiths jaktterreng støtte dere på to bueskyttere - Dave Bowman (sic.) og Heinzig von Gruggenschwoller. De tilbød sine tjenester som bueskyttere og tjenere og dere tok dem inn. Ingen av disse to vet noe annet enn at dere er adelige, men de synes strålende fornøyde med dét. Saint-John - det fehuet har lovt dem BETALING?!

Mål for liven:
1. Styre unna alle fjær, eller lære dem ei lekse om muligheten skulle by seg.
2. Hjelpe Saint-John med de planer han måtte ha om å trixe med de adelige på alvejakta.
3. Jakte alver på livlig vis.

Dave Bowman (31) - uspilt

Siden rollen er uspilt og derfor kanskje skal brukes om igjen, skal jeg ikke gjengi den her

Heinzig von Gruggenschwoller (29) - Ole Kristian Brattli

Heinzig er født i Sagorath - øst for fjellene Kantatene, men vandret over til Ervaduii som femten-åring. Grunnen? Han var redd for hester…

I hele sitt voksne liv har Heinzig livnært seg med det han kan skaffe seg ved hjelp av buen sin. I hvert fall tror du at det er slik. For et par uker siden, eller to år, eller var det ti år? Kanskje i går?? Nåja, du fikk i hvert fall et kakk i hodet, som gjorde at du har litt selektiv og aktiv hukommelse. Dine ferdigheter glemmer du aldri, men det hender du glemmer det meste annet - som f.eks. ditt eget navn, andres navn, hva de to greiene som henger på siden av kroppen din heter (armer), hvordan man drikker osv. osv. Da er det bra at du har din beste venn Dave som du har kjent i mange år eller et par uker… to timer? Han er buseskytter og jeger som deg og hjelper deg når hodet ditt svikter.

Underveis til jaktstedet møtte dere adelsmannen Lord Saint-John Smith-Smythe-Smith, hans kompanjong Sir Willifred Blowthistle Carringtonton og deres tjener Dave Longharp som også var på vei til Blythe-Smiths alvejakt. Dere tilbød deres tjenester som bærere og jegere og ble raskt ansatt sammen med Heinzig. Som de fleste ervaduiiske adelige virker både Lord Saint-John og Sir Willifred stein gale, men slik er de jo alltid. Mang en gang har du undret deg over hvordan Ervaduii kan bestå når de ledende er så tullete som de er…

Mål for liven:
1. Felle Den Store Hunnalven som du har hørt så mye om.
2. Tjene gode penger hos Sir Willifred - dere avtalte betaling hver time.

Tilbake til toppen.

Arman