Til Morigels hovedside

MENY

Diverse

E-post til Morigel
Click for menu in english
Inndalssaga I - Nybrott i Inndalen

Facts

Tid: 06.03

Sted: Landsbyen i Haltdalen

Arr.: DecaDance

Det ble fortært en 36 kilos griseskrott som ble døpt Nøff.
«Hyssssj!»
«Kåffer ska vi hysj?»
«Hyssssssssssj!!»
«KÅFFER SKA VI HYSJ!!»
*klonk*
«Aooo...»

Anmeldelse

Dette var nesten som i gamle dager det! Greie enkle roller, greie enkle plot, enkel inkvartering. I det hele tatt er ordene greit og smånostalgisk for min del rimelig dekkende for Nybrott.

Trellen Stein hadde vært 20 år i Norge og nå hadde han fått nok av at gubben (Tord) dengte han når kjerringa (Solveig Taylor) var sur (noe som var ganske ofte, ettersom Egil drakk mer enn han brygget). Da han ca. en uke før liven startet ble straffet for et tyveri han ikke hadde begått, så brant opprørs- og utferdstrangen sterkt i hans elgelige kropp.

Sjansen bød seg da det viste seg at skyldtrell Arne (Sverre Midthjell) bar et kors rundt halsen. Arne sa at korset hadde beskyttet ham flere ganger, dermed regnet Stein/Sean med at han var kristen og sikkert kom til å hjelpe en annen kristenmann. Nåja, hjelp & hjelp... Stein bestemte seg for å presse Arne; Han skulle utfordre Berserk-Sturla (Torgrim Husvik) til holmgang, eller rett og slett drepe ham. Hvis Arne gjorde det, skulle Stein holde kjeft for alltid. Hvorfor berserken? Ingen spesiell grunn, han ble bare Steins 'token viking'...

To 'snags' i denne planen; 1) Arne var ikke kristen, korset var det eneste han hadde igjen av farsarven sin (han mente sjøl den hadde beskyttet ham mot irske galdrekaller - les: biskoper). Som jarlemann, viking og hedning lurte han derfor Stein til å tro at han var med på planen. 2) Treller kunne ikke utfordre frie menn til holmgang, så Arne måtte evt. drepe Sturla i smug - noe han verken ville gjøre eller trodde han kom til å klare.

Slutten på visa; Off the head! Stein mistet hodet i sin elskede lyng og ble dermed livens eneste dødsfall.

Vettene var STRÅLENDE! Passerte dem i lyngen på vei mot teltet fredags kveld. Kristne Stein var overbevist om at djevleyngel danset rundt smøret som sto igjen etter blotet og ble SKRÆMT! Gikk i en stor bue rundt stedet etter dette og korset meg som besatt.

Mange små morsomme detaljer i løpet av spillet:

Et kameratslig kompis-klaps-på-ryggen til Osk - noe som resulterte i at stakkars Osk ble utsatt for tredjegradsavhør av Ålve-trelle-nemesis.

Trelle-dengeren (Vero) som badet nøgen i vannet - den irske poeten i Stein våknet til live da.

Da jarlen fikk sitt anfall var det to personer som sto oppreist der ved leirbålet; Jeg og jarlen. Mens han lå der i ørska ropte han ut noe sånt som; "Forbannede irlender! Jeg skal jage deg til Helheimen!" Gjett om jeg ble redd da! Men det var bare jeg som hørte det, fordi andre var mer opptatt av at Alf Langskriver sin rolle hadde drømt opptrinnet...

All-in-all; En god liten live, sjøl om det regnet MYE (teltet vårt var utstyrt med gulv og kjeller... dessverre sto kjelleren under vann... les: ei grop midt i teltet ble en vanndam, over la vi bakhon).

Jeg tror Nybrott er en god opptakt til en serie liver, og håper DecaDance fortsetter på dette sporet. Historisk live er gøy, det må bli flere slike!

Terningkast alt-i-alt; 4 (været trekker ned, bortsett fra dét, så var dette en klar 5).

Arman