Til Morigels hovedside

MENY

Diverse

E-post til Morigel
Click for menu in english
Tussmørke

Tid: 06.2002(?)

Sted: Buvika/Melhus

Arr.: Gimsan

Anmeldelse

Getting there...

Jeg har alt kommentert en del ting direkte med arrangørene, men for å gi andre som var på liven et lite innblikk i hvordan det opplevdes så skal jeg gjøre et forsøk på en anmeldelse. Har brukt en ’formel’ som er brukt av mange andre på Forum – prøv den.

Stemning

Jeg opplevde stemning av betydning tre steder;
Vår egen leir – Til tider klarte vi å gjøre trøkket ganske høyt når to innbarka skurker og banditter (Jan/Edgar og meg selv) diskuterte med ridderen i eksil (Øyvind/Kaz) og ’den ubestemte’ Jens (Henri) prøvde å være i mellom. Det svingte bra, men vi fant også at vi ofte glei ut i offing fordi vi var en smule frustrerte over det at rollene våre ikke var som vi hadde forventet/ønsket.

Vertshuset – Merket at stemningen svingte litt avhengig av om jeg/vi var der. Mulig det var noe jeg innbilte meg, men likevel. Slåsskampen med helten var ikke et macho-opplegg hvor målet for meg var å vinne, nei det var mer ment som en stemningsskaper... Ja nettopp, stemningsskaper. Om jeg vant eller tapte var irrellevant, men for bøndene så ville en slåsskamp med en utenfra være god indremedisin for samholdet.

Inne i fortet – Var en snartur innom, og følte meg nesten som hjemme Neida, det var en litt trykket stemning der inne, men i forhold til friheten utenfor så fungerte den bra. Honnør til Jæger/Rieber og soldatgutta, selv om jeg syns dere til tider ble et slags Silica Grapha Light.

Terningkast: 3

Roller

Som nevnt over; Rollene våre var ikke det vi hadde håpet på. Det ble litt surr i starten mellom oss og arrangørene, slik at vi ikke ble den sammensveisede gjengen på fire leiesoldater som vi hadde ønsket oss. Når det er sagt så skal det sies at de rollene vi fikk var lange, godt gjennomarbeidet og stort sett ganske ålreite. Men i og med at de ikke var det vi hadde ønsket oss – jeg var en smule frustrert over å type-castes nok en gang – så blir terningkastet lavt. Syns også det ble langt flere magikere/prester/besatte/plotte-roller enn jeg hadde forventet meg på Gimsans live.

Terningkast: 3

Logistikk

Vann var konstant tilgjengelig. Ved var konstant tilgjengelig. Maten var UOVERTRUFFEN, fullt på høyde med maten vi fikk på ’Enigheten’! Dessverre trekker det ned at det var såpass mye som ikke var klart før liven skulle starte (tenker på bord & benker, som måtte skrues sammen i en hui og en hast på torsdagskvelden). Verthusteltet var heller ikke optimalt satt opp – men jeg tjente i alt åtte brakk på å fixe det i spill, så det går opp i opp.

Terningkast: 5

Plott

Først en rent subjektiv bedømning fra mitt eget ståsted: Jeg hadde stort sett i plottene mine å unngå ting – noe som ikke er den helt store utfordringen når du etterhvert skjønner at svært få forbinder noe spesielt med navnet på rollen din... Det var nemlig ganske teit av meg å kalle meg Sigmund Svartskjegg til alle og en hver, i og med at det var navnet jeg var kjent under da jeg var med i en større røverbande i Migary og Tioran. Men tabben fikk særdeles liten effekt ettersom jeg ikke ble konfrontert med min mørke fortid av noen. Det hjelper ikke at noen sier NÅ at de hadde ’planene klare’ – jeg merket ingenting under liven...

Generelt sett så må det sies at plottene ble litt for heftige for min smak. Gudesønner og til stadighet gjenoppliving av ymse døde roller er ikke bra. Det blir for mye. Det ble ALT FOR MYE pervoplotting, hvisking i krokene og snakking – og ALT FOR LITE heftige krangler, høylydte utbrudd og voldsomme sammenstøt. Tror plottene slik de ble skrevet egentlig skal ha liten skyld for dette. Men se nedenfor...

Ingen generelle terningkast her, kun et rent subjektivt: 3

Sted

Jeg bøyer meg i støvet. Haugarommet er strålende for live! MASSE stier rundt omkring i terrenget. Fine leirplasser som ligger litt isolert fra hverandre. Flott natur og relativt enkel adkomst. Spørsmål til Gimsan: Er stedet tilgjengelig vinterstid? Eneste mangel måtte være at drikkevann ikke er lett tilgjengelig, men det fixet Gimsan greit med plastdunker, bil og en vennlig kraneier i nærheten.

Terningkast: 6, Ubetinget!

Spillerinsats

Skuffende til tider. Det er blitt for mye plott-spillere i Trondheim! Jeg er av de ’gamle’ grukkene (på tross av mine ungdommelige 34 år), og jeg husker en tid da det var langt færre plottere – og flere ’gjørere’. Jeg er veldig skuffet over at så mange syns det er mer spennende med å holde på hemmeligheter, konspirere og ’vinne’ liven/plottet enn å lage opptrinn, påfunn og handlinger som skaper underholdende spill for andre. Nestemann som kommer i en rolle jeg knapt nok har vekslet noen ord med og spør meg et av disse spørsmålene: ’Har det skjedd noe?’ ’Skjer det noe?’ ’Har du sett noe?’ eller sier ’Jeg tror det skjer noe snart!’ SKJÆRER JEG HODET AV!

Sagt på en annen måte: Snakk med folk om dagligdagse ting, eller prøv å være litt mer kreativ i hva man sier. Ja, jeg er irritert og lei – så lei at jeg til tider under Tussmørke vurderte om jeg gidder å holde på med live mer.

Noen ord om type-casting: Har kritisert ufrivillig type-casting og snakket om det tidligere. Men det finnes også de som frivillig type-castes – eller som spiller forbausende like roller hver gang. Dette er både skuffende og blir i lengden utrolig kjedelig å være vitne til. På Tussmørke var det et par stykker som jeg mener begynner å utmerke seg. Jeg sier dette både som kritikk til de som måtte føle det rammer dem, men også til heiagjengen(e) til disse typene. Prøv å spill noe annet neste gang, vær så snill...

Men det var da også gode rolleprestasjoner (se Sunniva; Rise først, SÅ rose, dermed huskes rosen best – DET er pedagogisk... ):

Jæger – En sterk og sikkert krevende innsats. Applaus!

Georg/Rittmester/Dønk/Kurt – Underholdende gjeng som gjorde en bra innsats!

Sladderspannet og Tjalge – Hundset ektemann med furie av ei kjerring. Applaus!

’Bondehelten’ som virkelig var en lokal påfugl uten et ekte helteaktig bein i kroppen.

Summa summarum

Bra jobba tross alt, gutta (Gimsan)! Litt småpuss nå og litt mer trøkk på det jeg vet dere har lyst til at livene deres skal være, så blir dette bra!

Godt for Trondheim å få en live i god gammeldags stil igjen, selv om denne gikk litt for mye i Plotte-live-retning. Spillerne i Trondheim bør for en stor del skjerpe seg! Mer om dette i morrakveld...

Terningkast: 3

25.07.2002.
Arman